USB és SATA adattárolóknál a biztonság és a kényelem fejében a teljesítmény feláldozására kényszerülünk. Vannak esetek, amikor nem kell lemondani a biztonságról, és még kényelmetlenebb sem lesz a használat, éljünk hát a gyorsítás lehetőségével!

Azért, hogy az USB kulcsokat, pendriveokat bármikor lehúzhassuk a gépről, némi teljesítmény csökkenéssel kell fizetnünk. És alapbeállításban a SATA lemezek is fel vannak készítve a váratlan áramszünetekre, természetesen ezeknél is a biztonság érdekében teljesítmény veszteséggel fizetünk. Ha nem asztali számítógépünk van, hanem pl. laptop, és a készülék akkumulátora is megfelelően töltött. Vagy asztali számítógép esetén rendelkezünk szünetmentes tápegységgel, valamint nem sajnálunk egy kis időt, az USB eszközök szabályos eltávolítására, akkor némi sebesség növekedésre tehetünk szert.


A SATA lemezek teljesítményét a következő módon növelhetjük:

A Start menüben kattintsunk jobb gombbal a Számítógép, menüpontra, majd a megjelenő helyi menüben válasszuk a Kezelés pontot. Ez után válasszuk ki az Eszközkezelőt, és nyissuk le a Lemezmeghajtó részt. Jelöljük ki SATA merevlemezünket, és kattintsunk a jobb gombbal a Tulajdonságokra. A megjelenő ablakban kattintsunk a Házirendek fülre. Itt rendszerint az Írási gyorsítótárazás engedélyezése opció előtt a jelölő négyzet ki van pipálva.

A következő opció A jobb teljesítmény engedélyezése viszont nincs kijelölve. Ha a laptopban jó az akku, vagy rendelkezünk szünetmentes tápegységgel, akkor ezt a jelölő négyzetet is ki pipálhatjuk. Így a lemez teljesítményét ugyan növeltük, de ne feledjük, hogy az adatvesztés esélye is nagyobb, ha a gép hirtelen áram nélkül marad!

Szintén az előzőekben már leírt módon elnavigálva az Eszközkezelőhöz és legördítve, a Lemezmeghajtó kategóriát az USB meghajtókat is meg fogjuk itt találni!

Itt mindössze annyit kell tennünk, hogy kijelöljük az adott USB eszközt, és jobb gombbal kattintsunk a Tulajdonságok menüpontra. Majd kattintsunk a Házirendek fülre, és az Optimalizálás teljesítményre pont előtti rádió gombra kattintással engedélyezzük azt.

További gyorsító tippeket és trükköket talál, a videókkal nem rég bővített „Windows Gyorsító TITKOK”című e-könyvemben.

A könyvet most igen kedvező áron megszerezheti, az E-könyvet és a videókat együtt mindössze, csak 9750 Ft-ért.

Nem szeretné elszalasztani ezt a lehetőséget, kattintson gyorsan a lenti linkre:

Gyors számítógépet akarok kérem a Windows Gyirsító TITKOK e-könyvet a videókkal.

Ön használná a fenti teljesítménynövelő tippeket? Szóljon hozzá itt: